TERMOHIDROIZOLATII

termohidroizolatii

Principalul consum de energie în clădiri este dat de încălzire şi instalaţia de aer condiţionat – e vorba de două treimi din consumul energetic total al clădirii. Majoritatea energiei însă se pierde datorită izolaţiei necorespunzătoare. Utilizând modalităţi verificate de folosire eficientă a energiei se pot economisi 70 – 90 % din necesităţile energetice ale clădirilor pentru încălzire si aer condiţionat.

Termoizolaţia exterioară este practic un ansamblu material izolant care reţine căldura şi asigură protecţie termică, fonică şi rezistenţă la incendii pentru învelişul exterior al clădirii. Aceasta trebuie sa vina în completarea celorlalte straturi ale faţadei, creând un sistem rigid de placare a pereţilor exteriori. permeabil la vapori.

O izolaţie eficientă, ca parte integrantă a construcţiei clădirii, este unul din elementele principale ale proiectului unei clădiri cu consum redus de energie. Clădirile pasive necesită de regulă izolarea pereţilor, tavanului şi pardoselii cu valori mici ale coeficientului de conductibilitate termică U = 0,07-0,10 W/m2*K. (Cu cât este mai mică valoarea U, cu atât mai bună este capacitatea de izolare.)

Hidroflor a aplicat sisteme care îndeplinesc exigenţele clădirilor cu consum redus de energie. Din acestea fac parte sisteme de înaltă eficienţă fără punţi termice, destinate izolării faţadelor şi acoperişurilor, asigurând şi închiderea ermetică a construcţiei clădirilor.

Cu cât mai multă izolaţie, cu atât mai bine. O izolaţie de o grosime insuficientă,  modalităţi incorecte de aplicare sau nu se asigura un suficient schimb de aer, rezultatul va fi o climat interior neadecvat.

Sistem de termohidroizolatie cu fixare mecanica si membrane

 

 

SOLUTIA

MATERIALE

LUCRARI

industriala

Round gravel 16/32

loose poured

Villaverde FSV 150

loose lay

Elastovill E-KV-4S

Aplicare la cald - stratul2

Elastovill E-KV-4

Fixare mecanica, overlaps closed

EPS W 20

loose lay

Villox ALGV-45

Aplicare la cald

Villas Pormex / Emulbit

aprox. 0,3 l/m², pensulare

Dale beton

Panta 2%

 

 

 

 

Norme si standarde 

Specificaţie - ETAG 004 Ghid de Agrement Tehnic European pentru Sisteme compozite de izolaţii termice exterioare
C 107 – 2005 Normativ privind calculul termotehnic al elementelor de construcţie ale clădirilor
GT 039-2002 Ghid de evaluare a gradului de confort higrotermic din unităţile funcţionale ale clădirilor existente
GT 040-2002 Ghid de evaluare a gradului de izolare termică a elementelor de construcţie la clădiri existente, în vederea reabilitării termice.
SR EN 13501 - Clasificarea produselor pentru constructii în functie de comportarea la foc Partea 1–5
SR EN 13 162 – SR EN 13162:2003 Produse termoizolante pentru clădiri. Produse fabricate din vatã minerală (MW).
ETAG 014 Ghid de Agrement Tehnic European pentru dibluri din material plastic pentru prinderea sistemelor compozite de izolare termică exterioare.